Miután ráálltunk a vega életmódra, és persze tél volt (tavaly), az édesburgonya lett az egyik jolly-joker ebéd ötlet. Nagyon finom, sokrétűen variálható, és persze nagyon egészséges. A tejtermékeket még nem tudtuk elhagyni ( a tejet már igen), így laktózmentes termékeket használok. Akinek nincs problémája a laktózzal illetve fogyaszt tejtermékeket, nyugodtan használjon normál, nem mentes termékeket. Ezt azóta is imádjuk és sokszor fog elkészülni idén télen is. 🙂

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 közepes édesburgonya (Nem kell megpucolni, sem félbe vágni!)
  • 2 dl laktózmentes tejföl
  • 1 maréknyi reszelt laktózmentes trappista
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál kenhető, olvadtabb margarin
  • só ízlés szerint (nekem 3 nagy csipet)
  • 2 csipet bors
  • 3 nagy csipet szárított petrezselyem
  • Akik esznek húst, piríthatnak kolbász karikákat zsíron és azt is a szószhoz keverhetik

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Szurkáljuk meg az édesburgonyát több helyen villával (nem robban majd fel).
  3. Tegyük egy tepsire és süssük 200 fokon kb 60 percet. (A sütési idő függ az édesburgonya méretétől és a sütőtől is. Így akkor jó amikor vajpuhán átmegy rajta a villa).
  4. Az öntethez keverjük el a tejfölt,  sajtot, olívaolajat, margarint, sót, borsot, petrezselymet.
  5. Ha elkészült az édesburgonya, akkor tegyük tányérra, vágjuk félbe és tegyünk rá bőven a szószból. A margarin szuperül el fog olvadni.

Ezek is tetszhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

(C) Copyright 2018 - Minden jog fenntartva. Az oldalon található fotók, receptek írásos beleegyezésem nélkül nem közölhetők!