A tortilla tekercs már sokadikra készül. Mindig másik Szafi recept, mindig más összetevők. De megtaláltuk a kedvencet. Ennél nem a tortillának van erős íze, mint a többinél hanem a zöldségeknek. 3-3 darabot ettünk….hát nem volt kevés, de nem bírtunk vele leállni. 🙂 (Higyjétek el feltekertem a képen láthatót és nem esett szét. 🙂 Szuper finom volt 🙂 )

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű édesburgonya
  • 4 bio répa (bolti hatalmas méretűből elég 1 is)
  • 1 fehérrépa
  • 1 cékla
  • fél édeskömény
  • olívaolaj
  • juharszirup
  • sütőzacskó 2 db
  • cayenne bors
  • rozmaring
  • Szafi Free palacsinta lisztkeverék
  • reszelt cukkini
  • 4 ek konzerv vörösbab
  • zöldségek (lilahagyma, paradicsom, uborka, saláta, kalifornai paprika)
  • barbecue szósz

Elkészítés:

  1. Pucoljuk meg és szeleteljük fel az édesburgonyát, répát, fehérrépát. A céklát pucoljuk meg és vágjuk kockákra. Az édesköményből vágjunk cikkelyeket.
  2. Tegyük sütőzacskóba az édesburgonyát, répát, fehérrépát, édesköményt és egy másikba a céklát-különben befog mindent a színe.
  3. Locsoljunk mindkettőre olívaolajat -kb 2-2 evőkanálnyit-, juharszirupot-kb 1-1 evőkanálnyit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg rozmaringgal.
  4. Előmelegített 200 fokon süssük puhára. A répás zacskónak kb 35-40 perc, a céklásnak kb 40-45 perc. Akkor jó ha puhán átmegy rajta a villa.
  5. Közben készítsünk 6 palacsintát. Szafi Free hajdinás tekerhető lisztkeverékből készítsük. 240 gramm lisztet keverjünk össze 450 ml vízzel, egy nagy csipet sóval és 1 púpos evőkanálnyi reszelt cukkinivel. Én mindig előre keverem be az egészet, de Szafi előírásai szerint lehet egyesével is bekeverni.
  6. Süssük meg a palacsintákat.
  7. A vörösbabot melegítsük át serpenyőben.
  8. Ha elkészültek a palacsinták és a sült zöldségek is, akkor lehet készíteni a tekercseket. Mi nagyon pufira raktuk őket és persze könyékig olyanok voltunk, de nekünk így jött be.
  9. Szóval tegyünk a tekercsbe sült zöldséget, majd friss zöldséget, babot, öntözzük meg barbecue szósszal és mehet a tekerés. 🙂

Ezek is tetszhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

(C) Copyright 2018 - Minden jog fenntartva. Az oldalon található fotók, receptek írásos beleegyezésem nélkül nem közölhetők!