Mivel a férjem is azokat a kifliket eszi mint én, így 1. nem kell mennem boltba 2. mindennap kell készítenem pékárut 3. de így az mindig friss és meleg 4. Ő nem érzékeny semmire, de saját döntése alapján mégis ezeket eszi 5. így mindig finomat kell készítenem nehogy visszatérjen a finomlisztre 🙂 Ez nagyon ízlett neki 🙂

Hozzávalók:

  • 210 gramm Világos kenyér lisztkeverék
  • 4 gramm só
  • 255 gramm víz
  • 30 gramm almaecet
  • 10 darab olívabogyó
  • kókuszolaj
  • sütőpapír

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a vizet, almaecetet, és sót, majd adjuk hozzá a lisztet.
  2. Vágjuk szeletekre az olívabogyókat, gyúrjuk a keverékhez.
  3. Jól gyúrjuk össze.
  4. Pihentessük 5 percet.
  5. A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
  6. Lisztezett felületen gyúrjuk át, és szedjük 4 gombócra.
  7. Formázzunk belőle 4 kiflit.
  8. Kenjük le kókuszolajjal mindegyik tetejét.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 220 fokon 22 percet.
  10. Ha elkészült hideg vízzel kenjük át (szilikon ecsettel) a tetejüket.

Ezek is tetszhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

(C) Copyright 2018 - Minden jog fenntartva. Az oldalon található fotók, receptek írásos beleegyezésem nélkül nem közölhetők!