Öcsém és Áron -a férjem nagyon szeretik a vanília pudingos gyümölcsös desszerteket, így nekik készült a hagyományos vaníliás piskóta torta ezúttal egészséges változatban.

Piskóta: 

Hozzávalók:

  • 140 g Szafi Reform étcsokoládé ízű muffin keverék
  • 4 M-es tojás
  • 20 g kókuszolaj
  • 70 g víz
  • 40 gramm eritritnek megfelelő kristályos édesítőszer

Elkészítés:

  1. Az egész tojásokat, a kókuszolajjal és vízzel keverjük ki. (nem kell külön felverni a tojásfehérjét!)
  2. Majd adjuk hozzá az édesítőszert és a lisztkeveréket, és gyors mozdulatokkal kézi habverővel dolgozzuk krémesre.
  3. Ezután adagoljuk egy sütőpapírral bélelt 19 cm átmérőjű torta formába.
  4. Végül süssük készre, előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt. (alul-felül sütési programon!)

Krém:

Hozzávalók:

  • 1 zacskó Nyírfacukor vaníliás pudingpor
  • fél liter laktózmentes tej

Elkészítés:

  1. Keverjük csomómentesre a pudingport a tejjel és lassú tűzön folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre.

Összeállítás:

  1. Ha megsült a piskóta, rácson hagyjuk kihűlni.
  2. Majd tegyük vissza a formába és öntsük rá a meleg pudingot.
  3. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe.
  4. Fogyasztás előtt díszítsük.

Tetejére:

Sok-sok gyümölcs (Neke eper, banán, szőlő, narancs)

Ötlet:

  • Ha esetleg nektek túl magas ez a piskóta, akkor vagy készíts fele akkora mennyiséget, vagy tedd nagyobb torta formába.
  • Ha esetleg a sok krémet szereted, akkor készítsd 2 zacskó pudinggal és 1 liter tejjel.

 

Ezek is tetszhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

(C) Copyright 2018 - Minden jog fenntartva. Az oldalon található fotók, receptek írásos beleegyezésem nélkül nem közölhetők!