Nagyon szeretjük a túró rudit. Illetve pont ezért nehéz is a túrótól lemondanunk. De a túró rudi már házilag készül. Most hoztam egy módosított változatot. 🙂

Hozzávalók:

  • 250 gramm laktózmentes túró
  • 1 púpos teáskanál útifűmaghéj
  • 1 teáskanál laktózmentes tejföl
  • 1 púpos teáskanál Szafi ötszörös édesítő
  • negyed teáskanál citromlé
  • 2 csipet bio reszelt citromhéj
  • Szafi Reform eper lekvár
  • 150 gramm 85%os étcsoki
  • 1 teáskanál kókuszolaj

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a túrót, útifűmaghéjat, tejfölt, édesítőt, citromlét, citromhéjat.
  2. Formázzunk belőle gombócokat.
  3. Hüvelykujjal nyomjuk be a gombócok közepét, tegyünk bele lekvárt, majd zárjuk össze a gombócot.
  4. Tegyük a fagyasztóba.
  5. Ha megfagyott, olvasszuk fel az étcsokit a kókuszolajban, majd forgassuk meg a golyókat. Először az egyik oldalukat. Mire a végére érünk, rákeményedik a fagyott állapot miatt a csoki, így meg tudjuk fogni és megforgatni csokiban a másik oldalát.
  6. Ha elkészültünk, hagyjuk kiolvadni, majd fogyasztható.

 

Ezek is tetszhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

(C) Copyright 2018 - Minden jog fenntartva. Az oldalon található fotók, receptek írásos beleegyezésem nélkül nem közölhetők!