Puha, levegős piskóta, vanília illat a házban és igazi nyárias epres ízvilág. 🙂

Hozzávalók:

  • tojás – 4 darab
  • margarin – 50 gramm
  • hajdinaliszt– 1 ek
  • Szafi süteményliszt – 2 ek
  • Szafi nyújtható édes lisztkeverék – 1 ek
  • Szafi ötszörös édesítő – 2 csapott evőkanál
  • sütőpor – 7 g
  • Szafi vanília por – 1 csapott teáskanál
  • 5 darab eper

 

Elkészítés:

  1. Válasszuk szét a tojásokat.
  2. 170 fokra melegítsük elő a sütőt.
  3. Keverjük fehéredésig a tojássárgákat, az édesítőt, a vaníliát és a margarint.
  4. Verjük fel a tojásfehérjét keményre.
  5. Keverjük össze a fehérjét a tojássárgás keverékkel fakanállal óvatosan.
  6. Szitáljuk bele a liszteket és a sütőport a masszába. Keverjük egyneművé.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. (Nekem kör alakú, és kb 20 cm az átmérője)
  8. Teleszórjuk felkarikázott eperrel.
  9. Kb 20 perc alatt készre sütjük. (Ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e! Beleszúrjuk a kést, ha tisztán jön ki akkor kész, ha marad rajta tészta akkor még sütni kell)

Ezek is tetszhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

(C) Copyright 2018 - Minden jog fenntartva. Az oldalon található fotók, receptek írásos beleegyezésem nélkül nem közölhetők!