Az eper és mascarpone kombinálása mindig szuper eredményeket hoz. 🙂 Pláne vegyítve egy kis ropogós mandulával 🙂

Piskóta 

Hozzávalók:

  • 50 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
  • 25 g Szafi Reform kristályos eritrit
  • 1 csipet himalaya só
  • 10 g frissen facsart citromlé
  • 2 db M-es tojás
  • +sütőpapír

Elkészítés:

  1. Válasszuk szét külön edénybe a tojásokat.
  2. Verjük fel a tojásfehérjét a sóval.
  3. Adjuk az édesítőt a sárgákhoz, majd habosítsuk ki.
  4. A végén öntsük hozzá a citromlevet és ezzel is dolgozzuk össze.
  5. Ezután öntsük a tojásfehérjehabot a sárgákhoz, keverjük össze óvatosan, majd szórjuk bele a lisztet és dolgozzuk csomómentesre.
  6. Öntsük a masszát egy sütőpapírral (szilikonos) bélelt kb 10×15 cm-es tepsibe.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó – felső program) 28 percig süssük.
  8. Ezután vegyük ki a sütőből, és rácson hűtsük ki.

Krém

Hozzávalók: 

  • 2 dl laktózmentes habtejszín
  • 500 gramm laktózmentes mascarpone
  • 1 teáskanál vanília kivonat / 1 teáskanál Szafi vanília por
  • 2 teáskanál Szafi ötszörös édesítő

Elkészítés:

  1. Keverjük össze az egészet egyneművé habverővel.

Mandulás réteg

Hozzávalók:

  • 75 gramm mandula
  • 2 gramm mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a mandulát a fűszerrel, majd daráljuk egyneművé az egészet. Nem kell por állagúra, kicsit maradhat ropogós.
  2. Majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon süssük 5 percet.

Díszítés

Hozzávalók:

  • 500 gramm eper
  • csokidísz

Összeállítás

Hozzávalók:

  • eper
  • reszelt étcsoki (nekem 85%os)

Elkészítés:

  1. A tál aljára egy sor piskóta. (feldaraboltam akkorára mint egy babapiskóta) Ötlet: pici rummal meglocsolhatjuk.
  2. Krém
  3. A tál oldalára most rakjunk epret.
  4. Mandula
  5. Reszelt étcsoki
  6. Krém
  7. Megint tudunk rakni epret a tál oldalára
  8. Piskóta
  9. Maradék krém
  10. Mandula
  11. Eper a tetejére
  12. Csoki díszítés

 

Ezek is tetszhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

(C) Copyright 2018 - Minden jog fenntartva. Az oldalon található fotók, receptek írásos beleegyezésem nélkül nem közölhetők!