
Kicsit karamell ízű, kicsit téliesen mézes-fahéjas. Mi pirított magokkal esszük, és nagyon szuper ez a sokféle íz világ benne. 🙂
Hozzávalók:
- fél sütőtök
- méz
- fahéj
- kókuszolaj
- vöröshagyma
- 1 dl mandulatej
- 500 ml víz
- só
- bors
- tökmag/napraforgómag a tetejére
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Vágjuk félbe a sütőtököt, szedjük ki a közepét.
- Vágjuk kb 5-8 cm széles szeletekre.
- Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
- Öntözzük meg mézzel és szórjuk meg fahéjjal. (Jusson minden szeletre, de nem kell eláztatni)
- Süssük meg a sütőtököt 200 fokon 60 percet és még 220 fokon 10 percet. De figyeljétek azért a sütőt. Akkor jó ha vajpuhaságú és kicsit megpirul, azaz ropogósan néhol feketére sül ki a sütőtök cukortartalma és a méz.
- Kókuszolajon pirítsunk meg egy vöröshagymát.
- Tegyük rá a héjáról lefejtett sütőtököt. (csak a felét, a másik felét megehetjük)
- Öntsük hozzá a vizet, és a mandulatejet.
- Turmixoljuk össze.
- Sózzuk, borsozzuk. (de épp csak egy picit)
- Forraljuk fel és kész is.
- Pirított / nem pirított tökmaggal/napraforgómaggal tálaljuk. (Pirított: tepsiben lassú tűzon kicsit átpörkölni)