Kicsit karamell ízű, kicsit téliesen mézes-fahéjas. Mi pirított magokkal esszük, és nagyon szuper ez a sokféle íz világ benne. 🙂

Hozzávalók:

  • fél sütőtök
  • méz
  • fahéj
  • kókuszolaj
  • vöröshagyma
  • 1 dl mandulatej
  • 500 ml víz
  • bors
  • tökmag/napraforgómag a tetejére

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Vágjuk félbe a sütőtököt, szedjük ki a közepét.
  3. Vágjuk kb 5-8 cm széles szeletekre.
  4. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
  5. Öntözzük meg mézzel és szórjuk meg fahéjjal. (Jusson minden szeletre, de nem kell eláztatni)
  6. Süssük meg a sütőtököt 200 fokon 60 percet és még 220 fokon 10 percet. De figyeljétek azért a sütőt. Akkor jó ha vajpuhaságú és kicsit megpirul, azaz ropogósan néhol feketére sül ki a sütőtök cukortartalma és a méz.
  7. Kókuszolajon pirítsunk meg egy vöröshagymát.
  8. Tegyük rá a héjáról lefejtett sütőtököt. (csak a felét, a másik felét megehetjük)
  9. Öntsük hozzá a vizet, és a mandulatejet.
  10. Turmixoljuk össze.
  11. Sózzuk, borsozzuk. (de épp csak egy picit)
  12. Forraljuk fel és kész is.
  13. Pirított / nem pirított tökmaggal/napraforgómaggal tálaljuk. (Pirított: tepsiben lassú tűzon kicsit átpörkölni)

 

Ezek is tetszhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

(C) Copyright 2018 - Minden jog fenntartva. Az oldalon található fotók, receptek írásos beleegyezésem nélkül nem közölhetők!