Egy újabb édesburgonyás recept. Meg sem tudom számolni hányszor készítettem. 🙂

A képen: kókuszolajban megpárolt csiperke, hasárbburgonya, sütőben sütött paradicsom és pár bazsalikomlevél

Hozzávalók:

  • 4 édesburgonya
  • 2 evőkanál hajdinaliszt + plusz a pogácsák tetejére
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 gerezd áttört fokhagyma
  • 1 evőkanál friss korianderzöld apróra vágva / 2 nagy csipet szárított koriander
  • 1 csapott teáskanál örült római kömény
  • 1 evőkanál tahini
  • 1 csipet őrölt piros paprika
  • fél citrom leve
  • 3 nagy csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

  1. Pucoljuk meg az édesburgonyát, és vágjuk fel kockákra.
  2. Párolóedényben pároljuk puhára kb 20 perc alatt. Vagy sütőben 200 fokon sütőzacskóban kb 30 perc alatt.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  4. A puha megpárolt édesburgonyát tegyük tálba, adjunk hozzá minden hozzávalót.
  5. Egy kanál segítségével sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzunk a krémből 6 darab gombócot (van amikor nyolc kisebb gombócot készítek). A kanállal igazgassuk el fasírt formára.
  6. Szórjuk meg a tetejüket liszttel, ettől lesz jól ropogós.
  7. Süssük 20 percet.

 

Ezek is tetszhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

(C) Copyright 2018 - Minden jog fenntartva. Az oldalon található fotók, receptek írásos beleegyezésem nélkül nem közölhetők!