Alsó réteg

Hozzávalók:

  • 85 gramm földimogyoró vagy mandula (nekem mindkét változat nagyon bejön)
  • 210 gramm zabpehely
  • 1 csipet só
  • 30 ml kókuszolaj
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 4 ml víz

Elkészítés:

  1. Robotgéppel daráljuk egyneművé a hozzávalókat.
  2. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy krémes massza legyen, ami összeáll. Darált mandula esetén elég a 4 ml, de földimogyoró esetén több kell. Az sem mindegy hogy darált mandulát, vagy egész mandulát használunk.(ezt a változatot nem fotóztam) A képen látható földimogyoróval készült, és potyogott ki az oldalából pár darabka, azaz nekem még kicsivel több víz kellett volna. Azaz pontosan annyira krémesítsük a vízzel, mint amilyen formában ki szeretnénk venni a sütőből. Tehát a 4 ml az “egy kezdő támpont”, ha már sütés előtt porzik, utána is fog, tehát mindenképp álljon össze tésztává már előtte is.
  3. Sütőpapírral bélelt 24 cmes tortaformába simítsuk bele a tésztát.
  4. 180 fokon süssük 15 percet.

Krém

Hozzávalók:

  • 400 ml kókusztej
  • 150 gramm étcsoki (nekem 85%os)
  • 1 teáskanál Szafi ötszörös édesítő vagy 75 ml juharszirup
  • csipet só

Elkészítés:

  1. Forraljuk fel a kókusztejet, majd vegyük le a tűzről.
  2. Daraboljuk bele az étcsokit és hagyjuk olvadozni. Kevergessük, és szép lassan fel fog olvadni benne. (Nehogy egyszerre főzzük. Mindenképp tűzről levett kókusztejbe dobjuk!) Tegyük hozzá az édesítőt.
  3. A megsült alsó rétegre öntsük rá ezt a krémet, hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe 1-2 órára.
  4. Én a tetejére még amikor meleg volt a krém kevertem fehér mandulavajat és darabolt földimogyoróval díszítettem, de ez ízlés dolga. 🙂

Ezek is tetszhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

(C) Copyright 2018 - Minden jog fenntartva. Az oldalon található fotók, receptek írásos beleegyezésem nélkül nem közölhetők!