Mézes fahéjas sütőtökkrémleves

2018-12-10

Kicsit karamell ízű, kicsit téliesen mézes-fahéjas. Mi pirított magokkal esszük, és nagyon szuper ez a sokféle íz világ benne. 🙂 Hozzávalók: fél sütőtök méz fahéj kókuszolaj vöröshagyma 1 dl mandulatej 500 ml víz só bors tökmag/napraforgómag a tetejére Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk félbe a sütőtököt, szedjük ki a közepét. Vágjuk kb

Continue Reading

Édesburgonya fasírt

2018-11-12

Egy újabb édesburgonyás recept. Meg sem tudom számolni hányszor készítettem. 🙂 A képen: kókuszolajban megpárolt csiperke, hasárbburgonya, sütőben sütött paradicsom és pár bazsalikomlevél Hozzávalók: 4 édesburgonya 2 evőkanál hajdinaliszt + plusz a pogácsák tetejére 2 evőkanál paradicsompüré 2 gerezd áttört fokhagyma 1 evőkanál friss korianderzöld apróra vágva / 2 nagy csipet szárított koriander 1 csapott

Continue Reading

Töltött édesburgonya

2018-11-05

Miután ráálltunk a vega életmódra, és persze tél volt (tavaly), az édesburgonya lett az egyik jolly-joker ebéd ötlet. Nagyon finom, sokrétűen variálható, és persze nagyon egészséges. A tejtermékeket még nem tudtuk elhagyni ( a tejet már igen), így laktózmentes termékeket használok. Akinek nincs problémája a laktózzal illetve fogyaszt tejtermékeket, nyugodtan használjon normál, nem mentes termékeket.

Continue Reading

Csokitorta

2018-05-28

Alsó réteg Hozzávalók: 85 gramm földimogyoró vagy mandula (nekem mindkét változat nagyon bejön) 210 gramm zabpehely 1 csipet só 30 ml kókuszolaj 2 evőkanál juharszirup 4 ml víz Elkészítés: Robotgéppel daráljuk egyneművé a hozzávalókat. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy krémes massza legyen, ami összeáll. Darált mandula esetén elég a 4 ml, de földimogyoró esetén több

Continue Reading

Spárgakrémleves mandulatejjel

2018-05-26

Hozzávalók: egy csomag zöld spárga (fogalmam sincs hány gramm, de a normál csomag ahogyan a legtöbb boltban árulják. Kb 10-13 szál lehet benne) 2 dl mandulatej 1 tk szárított zöldségkeverék só 1 vöröshagyma kókuszolaj 3 csipet szárított petrezselyem Elkészítés: Kicsi kókuszolajon pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a kockákra karikázott spárgát és öntsük

Continue Reading

(C) Copyright 2018 - Minden jog fenntartva. Az oldalon található fotók, receptek írásos beleegyezésem nélkül nem közölhetők!